Lo-writer » Specials » Aanslagen 11 september 2001

Officiële verklaring aanslagen van twijfelachtig?

Officiële verklaring aanslagen van twijfelachtig? Bijna iedereen kent het officiële verhaal over de aanslagen van 11 september 2011. Op deze dag werden vier vliegtuigen gekaapt door terroristen. Twee vliegtuigen werden in de Twin Towers van het World Trade Center-complex gevlogen. Een vliegtuig werd in het Pentagon gevlogen. Het vierde vliegtuig stortte neer in Pennsylvania. Maar ondanks de verklaringen van de Amerikaanse regering en het 9/11 Commission Report, blijven vragen onbeantwoord. Over de ware toedracht en omstandigheden wordt veel gespeculeerd. Er zijn vele bewegingen die vraagtekens zetten bij het verhaal van de Amerikaanse regering. Vragen die worden ontweken en niet worden beantwoord. Dit sterkt hen in hun geloof, om te denken dat de Amerikaanse regering weleens achter de aanslagen zouden kunnen zitten.

Bron: Damon D'Amato, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Damon D'Amato, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Er zijn veel groeperingen die het officiële verhaal in twijfel trekken, actie voeren voor de waarheid (of in ieder geval antwoorden op de vele vragen) en op globaal niveau werken aan het wakker schudden van de Amerikaanse bevolking. Maar omdat Amerika vaak een voorbeeld is voor de rest van de wereld, is het ook van belang dat mensen over de hele wereld worden wakker geschud. Neem bijvoorbeeld het inperken van rechten van de burgers, het gebruik van camera's en de militaire uitrusting van de politie. Amerika heeft dit er doorheen weten te krijgen, doordat mensen vrijwillig hun rechten opgeven en er niet meer voor vechten. Een aanslag bevorderd dit proces, omdat veel mensen denken dat enkel de regering ze kan helpen in dergelijke gevallen.

False Flag

De meest effectieve manier om het volk achter een politieke agenda te scharen, is door middel van een zogeheten False Flag-operatie. Hierbij worden aanslagen gepleegd (vaak door de regering zelf) en wordt er een schuldige aangewezen. Neem bijvoorbeeld de brand op 27 februari 1933 in het Reichstag-gebouw in Duitsland. Hitler zou opdracht hebben gegeven om het gebouw in brand te zetten, zodat hij zijn politieke agenda kon uitvoeren. En dat kon hij alleen als hij werd gesteund door het merendeel van het volk. Het gevolg was dat veel vrijheden van de bevolking werden ingeperkt. Ook publicaties die niet in lijn lagen met het Nazi-regime, werden verbannen. Hitler kondigde aan dat de brand een plot was, uitgevoerd door de Communisten. Gesterkt door propaganda, raakte het Duitse volk in paniek. Hierdoor gingen zij massaal op Hitlers partij stemmen, waardoor hij uiteindelijk dictator kon worden van Duitsland. Wat daarna gebeurde, is welbekend.

Gezien de historie en de ontwikkelingen rondom de aanslagen van 11 september 2001, vermoedt men dat ook de aanslagen een false flagg-operation was. Als gevolg van de aanslagen, werd de Patroit Act ondertekend. Hierdoor zijn vele rechten van Amerikanen ingeperkt, hetgeen veel lijkt op wat in de geschiedenis is voorgekomen.

Er zijn vele verschillende facetten omtrent de aanslagen en de gevolgen hiervan. En het is niet gezegd dat de Amerikaanse regering achter deze gruweldaden zit, maar er wordt geprobeerd om antwoorden te krijgen. Wat de uitkomst ook mag zijn, zolang het maar plausibel is! Maar welke verklaringen zijn twijfelachtig? En welke vragen resteren nog na de verklaringen van de regering en het uitbrengen van het 9/11 Commission Report?
Ware toedracht instorten van WTC 7 op 11 september 2001?

Ware toedracht instorten van WTC 7 op 11 september 2001?

Gebouw 7 van het World Trade Center-complex (ook WTC 7 genoemd), werd niet door een vliegtuig aangevallen of geraakt. Ook liep het gebouw niet veel schade op door de aanslagen op de Twin Towers. Toch…
Voorkennis van de aanslagen op 11 september 2001

Voorkennis van de aanslagen op 11 september 2001

Er zijn vele tekenen dat een flink aantal mensen op de hoogte waren van de aanslag op 9/11, voordat deze daadwerkelijk plaatsvond. Zo zijn er tekenen van voorkennis te ontdekken. Bijvoorbeeld in de aa…
Terroristen van 11 september 2001 opgestaan uit de dood?

Terroristen van 11 september 2001 opgestaan uit de dood?

Na de aanslagen op 11 september 2001, heeft de F.B.I. een lijst met verdachten opgesteld en openbaar gemaakt via een persbericht (op 14 september 2001). Het persbericht toont verdachten van de vier ge…
Gepubliceerd door Lo-writer op 04-03-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
  • - Wikipedia